Inge Hegelund

Udvid dit barns ordforråd og sprogforståelse

For at blive en god læser er det ikke nok at være god til bogstavernes navn form og lyd, det er også vigtigt, at have en god sprogforståelse.
Læsning = afkodning x forståelse x motivation.
Derfor er det vigtigt, at man som forældre stimulerer denne sprog-udvikling og sprogforståelse allerede i en tidelig alder.

“IKKE NOGET” … det er der rigtig mange børn, der oplever hver dag i dagtilbuddet eller skolen. I hvert fald hvis man skal tage deres egne ord for det. Som ikke altid rækker til at forklare alle de mange ting, der sker i løbet af en dag.
Derfor skal vi hjælpe dem til at få flere ord til at fortælle om deres oplevelser – ved at spørge konkret og give ledetråde ud fra vores egen større forståelse. De VIL nemlig som regel rigtig gerne fortælle.
Artiklen her giver jer en række gode råd til at hjælpe børn sætte ord på det, de oplever … så “IKKE NOGET” efterhånden får form, farver, følelser og fornemmelser koblet på i et stadigt voksende ordforråd.
Rigtig god læselyst!

Se mere på VIDENSKAB.DK følg linket

http://videnskab.dk/kultur-samfund/har-du-talt-med-dit-barn-i-dag-ellers-sa-find-ledetradene-frem?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=a195dae545-201606066_6_2016&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-a195dae545-239721953