Inge Hegelund

Leg med bogstaver i forårssolen

Der forår i luften. Det er tiden, hvor vi trækker mere ud i det gode vejer, hvor vi leger og har det sjovt. Grib chancen og leg med bogstaver og ord på en sjov måde.

Find gadekridt og vandpistol frem, og tegn cirkler på fortov, vej eller teresse. Skriv f.eks. en vokal i hver cirkel og lad dit barn lytte sig frem til vokalen i ord, som du siger. Når vokalen er fundet, skyder barnet efter vokalen med vandpistolen. Hvis der er flere børn med i legen, handler det om at komme først med vandpistolen og dermed samle flest point.

Legen har mange variationsmuligheder f.eks.

  • Der kan skydes efter vokallyde eller konsonantlyde
  • Hvis det er lidt større børn, kan der skydes efter navneord, udsagnsord eller tillægsord. Så er det forskellige ordklasser der står i cirklerne.
  • Der kan skydes efter endelser. Så er det forskellige endelser der står i cirklen, og så siges der ord med forskellige endelser og barnet skal lytte sig frem til hvilken endelse der er på ordet.

At stimulere sit barn på en legende og sjov måde, kan være vejen til at give dit barn lyst til at arbejde med bogstaver og ord. Hvilket på sigt kan give større læselyst og skriveglæde.

God fornøjelse:)